Verbouwen

Wanneer men over verbouwen van een huis spreekt, gaat het over grote veranderingen. Het kan gaan om bijvoorbeeld een extra verdieping of het huis uitbreiden (en wellicht een stukje tuin opgeven). Voor groter verbouwingen heb je vaak bepaalde vergunningen nodig, ga dus niet zomaar aan de slag! Je kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, maar je kunt er ook een aannemer voor in dienst nemen. De praktijk laat wel zien dat kosten voor verbouwen Dongen wel eens kunnen tegenvallen, maar niet iedereen heeft natuurlijk de kennis en kunde om te verbouwen.

Belangrijke tips verbouwen

Het is verstandig om bij een verbouwing Dongen vrij te nemen voor het sloopwerk. Sloopwerk kan op zich wel meevallen, maar als je het op zaterdagen moet indelen ben je zo een maand verder. Met wat vrije tijd kan je de aannemer sneller inschakelen als het sloopwerk gedaan is. Je kunt het sloopwerk natuurlijk ook uitbesteden, maar als je dit zelf doet leer je je huis beter kennen. De plannen die je hebt kun je dan ook beter overleggen met de aannemer.

Zorg dat je beslissingen kunt maken. Tijd nemen voor bepaalde overwegingen is soms nodig, maar hoe langer je de tijd neemt hoe meer geld het je kost, want: de gehuurde krachten en aannemer moeten op je wachten en de hypotheek loopt door.

Wees kritisch tijdens verbouwen

Zeker omdat het vaak over grote bedragen gaat, dien je kritisch te zijn naar de aannemer en eventuele werknemers van de aannemer. Een aannemer kan goed en netjes zijn, maar als er teveel discussiepunten over de kwaliteit zijn kan je beter naar iemand anders overstappen. Het kan zomaar zijn dat de aannemer ergens anders zijn prioriteiten legt.

Je moet ook heel kritisch naar de bouwvakkers kijken. Ga er niet te makkelijk vanuit dat het wel in orde zal komen. Er hoeft in principe maar 1 rotte appel tussen te zitten die ‘niet deugd’. Een werknemer die de kantjes er vanaf loopt en de rest beïnvloed.

Verbouwen Dongen

Woon je in de regio Dongen en wil je verbouwen? Binnenkort vind je hier een compleet overzicht over verbouwen Dongen. Bij welke bedrijven je terecht kun voor een verbouwing van woning of pand in Dongen.

© Copyright 2013. Project door:Bedrijfdongen.nl onderdeel van BedrijfNederland.nl