Nieuwbouw

Niet iedereen koopt zomaar van de ene op de andere dag een nieuwbouwwoning. Ervaring met het kopen van een nieuwbouwwoning is dan ook niet iets wat de meeste mensen hebben. Hier lees je over zaken waar je onder andere aan moet denken bij het kopen van een nieuwbouw huis.

Aannemer nieuwbouw

Nieuwbouw begint bij de aannemer. Zorg er in ieder geval voor dat je een flexibele aannemer hebt. Er zijn namelijk aannemers die op standaardopties werken, terwijl je met een flexibele aannemer veel meer kunt overleggen. Vraag verschillende offertes aan op bijvoorbeeld een op maat gemaakte uitbouw, het weglaten van een raam of het verplaatsen van een deur. Bij extra opties voor de nieuwbouw kun je denken aan bijvoorbeeld vloerverwarming of een kraan in de garage.

Indruk nieuwbouw

Vraag of je voor de oplevering van de nieuwbouw binnen mag kijken. Het is namelijk belangrijk om op tijd een indruk te krijgen hoe alles eruit gaat zien. Daarnaast kan je dan eventueel inspringen als je merkt dat er fouten zijn gemaakt. Voorkomen is beter dan achteraf herstellen. Test op tijd de verwarming, deze moet in extreme weersomstandigheden 4 graden kunnen stijgen in een tijd van 2 uur.

Bijkomende kosten nieuwbouw

Let op dat je bij het kopen van een nieuwbouw nog op extra kosten moet letten. Naast het feit dat de kosten hoog op kunnen lopen, komen er ook nog kosten aan het huis zelf bij. Zo moet er bijvoorbeeld een tuin worden aangelegd en bestrating. Maar ook de inrichting van je woning zal geld gaan kosten. Energie en een telefoonlijn dienen ook nog aangesloten te worden.

Als je voor een nieuwbouw huis wilt gaan, kijk dan goed rond. Maak niet te snel beslissingen en neem geen genoegen met de eerste de beste aannemer. Zorg dat je een goede indruk krijgt van het uiteindelijke resultaat en vergeet niet de extra bijkomende kosten!

© Copyright 2013. Project door:Bedrijfdongen.nl onderdeel van BedrijfNederland.nl