Dakkapel bouwen

Een dakkapel laten plaatsen of bouwen is geen gemakkelijke opdracht. Er komen namelijk een hoop keuzes op je af. Het is ten eerste belangrijk dat je je goed laat informeren. Wil je een houten of kunststof dakkapel? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is de levensduur van het materiaal? Pionier goed, verzamel voldoende informatie om een verstandige keuze te kunnen maken. Sinds kort heeft het kabinet ingestemd voor een versoepeling van het verkrijgen van een vergunning voor uitbouw. Wie dus een dakkapel wil laten zetten, krijgt daar eenvoudiger een vergunning voor.

Juiste dakkapel bouwen

Zodra je weet wat voor wat voor dakkapel je wilt gaan, dan is het verstandig om een tekening ervan te laten maken. Op die manier maak je het inzichtelijk, ook met de rest van de buurt. Het kan mooier zijn als je de vormgeving hierop laat aansluiten. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je dakkapel lange tijd mee gaat. Duurzaam materiaal kan hierbij helpen, door een hogere kwaliteit en langere levensduur. Duurzaam hout is ten slotte ook beter voor het milieu. Er zijn genoeg bedrijven die u hiervoor kunt inschakelen en belangrijk is dus dat u prijzen gaat vergelijken. Vraag offertes aan bij verschillende dakkapelspecialisten, zodat je sterker in de prijsonderhandeling staat.

Voorbereiding dakkapel bouwen

Je hebt je dakkapelspecialist gekozen en hebt een prijs afgesproken. Zorg ervoor dat alle gemaakte afspraken duidelijk op papier staan, of dat je een verbouwovereenkomst maakt. Voordat de dakkapelspecialist de dakkapel gaat plaatsen moet je goed voorbereid zijn. Dit treft zaken als een aanvragen van een vergunning, afsluiten van een verbouwverzekering en informatie naar de opstalverzekeraar. Na het plaatsen van de dakkapel is het goed om de checklist nog eens langs te gaan.

 

 

© Copyright 2013. Project door:Bedrijfdongen.nl onderdeel van BedrijfNederland.nl